Elvas Tower: New Route Editor for Open Rails - Elvas Tower

Jump to content

  • 204 Pages +
  • « First
  • 202
  • 203
  • 204
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

New Route Editor for Open Rails Build routes without msts

#2031 User is offline   lenglel 

  • Apprentice
  • Group: Status: Dispatcher
  • Posts: 27
  • Joined: 21-April 18
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 10 May 2020 - 03:20 PM

View PostGenma Saotome, on 04 May 2020 - 05:47 PM, said:

Default textures are applied by OR and TSRE (gray and black respectively) when any poly is untextured. MSTS can't deal with an textured face at6 all.


The plugin also adds a default texture, a lovely shade of vermillion. That's just common sense programming. But, if shaded _surfaces are so hard to implement, why does the widget show up in shape viewer?

Had to edit, because these shades are not textures.

#2032 User is offline   PTrains87 

  • Apprentice
  • Group: Status: Switchman
  • Posts: 6
  • Joined: 23-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 23 May 2020 - 04:01 PM

Hello Elvas community, this is my first post here (unfortunatelly is about an issue).
I was testing out the creation of an activity through the TSRE5, but it seems there are some issue with the event editor.

Whilst the location events are working fine, the action and time event are not, they are not activating at all.
As action event I want to fail the activity when the Train reach the speed of 50 KM/H, but during the test I reach 100 KM/H without any activity interuption.
For the time event instead I want that at 12:01 a message appears in simulation (activity start at 12:00), but even in this situation nothing happen.

Here I have attached a screenshot with all the events I have created.

Attached File  TSREscreen.jpg (259.23K)
Number of downloads: 10

Anybody else has had a same issue? Am I doing something wrong?

Thanks

#2033 User is offline   Goku 

  • Superintendant
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 1,734
  • Joined: 12-December 13
  • Gender:Male
  • Simulator:my own
  • Country:

Posted 24 May 2020 - 01:30 AM

Time event won't start because this time is not an absolute time, but relative from activity beginning. So, it will take 12 hours to activate this event.
See tuturial: https://docs.google....tZkmc2wNIU/edit

I think that the Speed must be defined in m/s not km/h.

#2034 User is offline   PTrains87 

  • Apprentice
  • Group: Status: Switchman
  • Posts: 6
  • Joined: 23-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 24 May 2020 - 03:18 AM

Hello Goku, thank you for the help!
I've tested it out and now the time event is working fine, it was my bad that I didn't understand how to configure it properly.
Also the action event with "reach speed" is working perfect, thus not a best choice to put m/s but I can manage to work on the perfect combination.

Thanks for the assistance Goku.

#2035 User is offline   PTrains87 

  • Apprentice
  • Group: Status: Switchman
  • Posts: 6
  • Joined: 23-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 24 May 2020 - 09:22 AM

Hello, that's me again!
I was testing out the functionality of the Drop Off action event in TSRE5, but I don't get how it works.
Let's imagine that I want my train to go on a specific Siding and to drop off all the carriages except the loco, how it works?
As you can see in this screenshot I put the Siding and what it should happen, however I don't see anything into the Wagon List and if I try to click on the other buttons like Remove Selected or Edit Description TSRE crush.

Attached File  TSREscreen2.jpg (65.48K)
Number of downloads: 3

Also in simulation if I keep this settings nothing happen when I reach that siding, not a single message.

Everything is created, the service, the traffic, the timetable, and also I've tried to use both carriage or wagon but nothing.
Is it bugged or do I miss the real purpose of this function? Also is working (if it is working) for Player train only or I can do something with AI trains?

Thanks

#2036 User is offline   Goku 

  • Superintendant
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 1,734
  • Joined: 12-December 13
  • Gender:Male
  • Simulator:my own
  • Country:

Posted 24 May 2020 - 09:57 AM

To add wagons, select one standing on tracks. Repeat for more.
Sadly it works only with loose consists. So, your activity should have pick cars event first.

#2037 User is offline   PTrains87 

  • Apprentice
  • Group: Status: Switchman
  • Posts: 6
  • Joined: 23-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 24 May 2020 - 10:13 AM

View PostGoku, on 24 May 2020 - 09:57 AM, said:

To add wagons, select one standing on tracks. Repeat for more.
Sadly it works only with loose consists. So, your activity should have pick cars event first.


Ok I get it, so if it is the Player Train that has to drop of wagons it should be done manually and without any event.
I understand the purpose of it now, thanks for the explaination Goku, much appreciated!

#2038 User is offline   PTrains87 

  • Apprentice
  • Group: Status: Switchman
  • Posts: 6
  • Joined: 23-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 15 August 2020 - 08:45 AM

Hello everybody! I wanted to submit a feature request for TSRE5, something I'm not sure it has been already discussed or not, but I'll try.
Something useful for TSRE5 would be to create an additional or detached window where you can see all the TERRTEX included inside a route folder.
At the moment the editor has just a kind of "most recent" terrtex used but nothing that shows the actual list of terrain texture available for that route.

I think such addition/feature could be welcome especially if you have a Route with a lot of terrain texture and it's very time consuming to open each of them and trying to remember the name of the texture you want to use.

Hope it make sense, if you want more clarification feel free to ask!

#2039 User is offline   Kapitaen13 

  • Apprentice
  • Group: Status: Dispatcher
  • Posts: 33
  • Joined: 05-April 19
  • Gender:Male
  • Simulator:MSTS
  • Country:

Posted 15 August 2020 - 10:20 PM

In Gokus Forum there is a Feature requests. TSRE5

Use ACE file Windows Thumbnails

https://i.imgur.com/DIsc99x.png

  • 204 Pages +
  • « First
  • 202
  • 203
  • 204
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users