Elvas Tower: Monogame V85/V86 Chronic Crashes due to Web Server - Elvas Tower

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Monogame V85/V86 Chronic Crashes due to Web Server Rate Topic: -----

#21 User is offline   YoRyan 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 315
  • Joined: 19-February 20
  • Gender:Male
  • Location:California, United States
  • Simulator:Open Rails/unstable
  • Country:

Posted 15 January 2021 - 02:44 PM

Correct. The unstable channel in the official launcher.

#22 User is offline   scottb613 

  • Vice President
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 2,099
  • Joined: 06-July 09
  • Gender:Male
  • Location:"Upstate" New York
  • Simulator:ORTS
  • Country:

Posted 15 January 2021 - 04:10 PM

View PostYoRyan, on 15 January 2021 - 02:44 PM, said:

Correct. The unstable channel in the official launcher.



Hi Ryan,

By jove - I think you may be on to something - ran 20 mins on the two routes I tested before and it ran FLAWLESSLY.

Noticed the new ORTS icon on the display - does that blink on updates from web server ?

I'm not familiar with the official update channel - is this version Monogame - can I load ReShade and test as well ?

I did my testing tonight with pure vanilla - no mods - as is - from the updater.

I purposefully jumped around with cams a bunch - rock steady.

I'll certainly test more over the weekend and see if I can get it to fail - keeping this thread posted.

Any real smoking gun on your side ?

Greatly appreciate everyone's efforts !

So many of the ORTS features don't get the publicity they deserve - moving the HUDS off the main display onto remote devices is truly a godsend !

Regards,
Scott

#23 User is offline   YoRyan 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 315
  • Joined: 19-February 20
  • Gender:Male
  • Location:California, United States
  • Simulator:Open Rails/unstable
  • Country:

Posted 15 January 2021 - 04:52 PM

Unstable is now Monogame-enabled, yes, so ReShade should work. (Testing and stable still do not have Monogame.) The Monogame code present in unstable has been audited by James and contains slight differences from the code in the NewYear fork.

Not sure what you're referring to when you say "new ORTS icon."

Best,

#24 User is offline   scottb613 

  • Vice President
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 2,099
  • Joined: 06-July 09
  • Gender:Male
  • Location:"Upstate" New York
  • Simulator:ORTS
  • Country:

Posted 16 January 2021 - 06:18 AM

View PostYoRyan, on 15 January 2021 - 04:52 PM, said:

Unstable is now Monogame-enabled, yes, so ReShade should work. (Testing and stable still do not have Monogame.) The Monogame code present in unstable has been audited by James and contains slight differences from the code in the NewYear fork.

Not sure what you're referring to when you say "new ORTS icon."

Best,


Hi Ryan,

I think it's safe to say - your web server mods - are stable.

I loaded up my sim the way I usually do - with ReShade - stress tested it - no failures.

The unstable version is only 32 bit - right ? I didn't see the 64 bit executables.

Thanks everyone for your patience and perseverance !
:)

Here's the logo I was talking about - bottom of the Train Driving Info display - I don't think that's on Carlo's version:

Attached Image: Image1.jpg


Regards,
Scott

#25 User is offline   mbm_OR 

  • Fireman
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 210
  • Joined: 03-July 15
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 16 January 2021 - 12:12 PM

View Postscottb613, on 16 January 2021 - 06:18 AM, said:

Here's the logo I was talking about - bottom of the Train Driving Info display -

Hi Scott,

Clicking on it, you change to the abbreviated mode.

Regards,
Mauricio

#26 User is offline   scottb613 

  • Vice President
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 2,099
  • Joined: 06-July 09
  • Gender:Male
  • Location:"Upstate" New York
  • Simulator:ORTS
  • Country:

Posted 17 January 2021 - 05:03 AM

View Postmbm_OR, on 16 January 2021 - 12:12 PM, said:

Hi Scott,

Clicking on it, you change to the abbreviated mode.

Regards,
Mauricio



Hi Mauricio,

Nice to see you still active around here. Thanks for all the great work on the web interface - it really takes driving trains to a whole new level.
:)

I did try tapping on the icon on my iPad - it didn’t change anything - it blinks rapidly and often like it’s getting updates from the server,

I didn’t have my laptop with me so I couldn’t test it on a PC.

Regards,
Scott

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users