Elvas Tower: Track Viewer will not load - Elvas Tower

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Track Viewer will not load

#1 User is offline   Crimsonfloyd 

  • Apprentice
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 21
  • Joined: 25-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Openrails
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 04:37 AM

Has anyone else had problems with the track viewer not loading in the last two revisions of MG? I looked at the log file but it was blank.

Thank you,
Mark

#2 User is offline   engmod 

  • Open Rails Developer
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 1,008
  • Joined: 26-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Eltham Victoria Australia
  • Simulator:OR
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 04:56 AM

Loads on 75.1 here.

#3 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 5,253
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 05:02 AM

Loads on 75.1 here too.

#4 User is offline   Crimsonfloyd 

  • Apprentice
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 21
  • Joined: 25-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Openrails
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 05:56 AM

I updated to 75.1 still no luck. All other tools load it`s just track viewer that I seem to be having an issue with. I shut off my virus scanner thinking maybe it didn`t like the Track Viewer exe but that didn`t seem to matter. I also have the MG folder in my exclusions list. Track viewer works on the non MG version so I can still make path changes.

#5 User is offline   eugenR 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 434
  • Joined: 15-April 13
  • Gender:Male
  • Simulator:MSTS
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 06:06 AM

View PostCrimsonfloyd, on 14 September 2020 - 05:56 AM, said:

I updated to 75.1 still no luck. All other tools load it`s just track viewer that I seem to be having an issue with. I shut off my virus scanner thinking maybe it didn`t like the Track Viewer exe but that didn`t seem to matter. I also have the MG folder in my exclusions list. Track viewer works on the non MG version so I can still make path changes.


Did you unzip by 7Zip ? As Carlo recommend it.
Regards
EugenR

#6 User is offline   Crimsonfloyd 

  • Apprentice
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 21
  • Joined: 25-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Openrails
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 06:18 AM

No. I forgot about that. Will give it a try.

#7 User is offline   Crimsonfloyd 

  • Apprentice
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 21
  • Joined: 25-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Openrails
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 07:11 AM

Still no luck. I`ve not done anything different when I install. Download, unzip (I had been using the Windows unzip function, will use 7Zip now), I open the Open Rails MG folder (in C drive not in any programs folders). I delete the old version and drag and drop the new version, I shut off my virus scan before doing so as I have had problems with it wanting to scan each and every file that I am moving. Lastly I have a folder with environment and skies I copy and paste to contents overwriting the default skies. Only thing different was my Windows did an update early last week.

#8 User is offline   ckawahara 

  • Member since Nov. 2003
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 2,049
  • Joined: 22-November 03
  • Gender:Male
  • Location:SP Pomona Div. MP 520.2
  • Simulator:MSTS, OR
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 11:29 AM

Have you tried executing TrackViewer directly from the .EXE? It's a longshot but who knows. Might also try creating a desktop shortcut to it and apply 'run as administrator.

Go to the add/remove programs (whatever the current name is) and look for any changes that Microsoft might have snuck in. What changes have you made?

#9 User is offline   Crimsonfloyd 

  • Apprentice
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 21
  • Joined: 25-May 20
  • Gender:Male
  • Simulator:Openrails
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 02:11 PM

There were two updates on the 10th, a security update and a windows update and that is about the time this problem started. I have made no changes myself. I can uninstall them can`t I?

#10 User is offline   ckawahara 

  • Member since Nov. 2003
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 2,049
  • Joined: 22-November 03
  • Gender:Male
  • Location:SP Pomona Div. MP 520.2
  • Simulator:MSTS, OR
  • Country:

Posted 14 September 2020 - 03:03 PM

View PostCrimsonfloyd, on 14 September 2020 - 02:11 PM, said:

There were two updates on the 10th, a security update and a windows update and that is about the time this problem started. I have made no changes myself. I can uninstall them can`t I?


Yes, the updates can be uninstalled. Make a note of the numbers. If you do find that one of the updates is the cause, the next time it is re-installed, you will know what to remove again. Remove them one at a time and test. Since only TrackViewer is effected, it's unlikely that the updates caused your issue, but since it was a contributed application, one never knows.

Another experiment...do a minimal boot..safe mode...see if TrackViewer runs. If so it likely is a driver issue.

By the way, does the TrackViewer doumentation list and supporting software requirements...see if you do have them.

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users