Elvas Tower: F5 HUD scrolling. - Elvas Tower

Jump to content

Posting Rules

All new threads will be started by members of the Open Rails team, Staff, and/or Admins. Existing threads started in other forums may get moved here when it makes sense to do so.

Once a thread is started any member may post replies to it.
  • 12 Pages +
  • « First
  • 10
  • 11
  • 12
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

F5 HUD scrolling.

#111 User is offline   rickloader 

  • Conductor
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 254
  • Joined: 05-February 13
  • Gender:Male
  • Location:Southampton uk
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 07 January 2020 - 10:28 AM

Has this excellent work been integrated into the MG testing version yet please? I did have it working, but having updated OR MG it seems CTRL F5 doesn`t produce the new HUD
I`m using Build = 0.0.7308.28693 (2020-01-04 15:56:26Z)
Thanks, Rick

#112 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 5,177
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 07 January 2020 - 11:07 AM

Hi Rick,
OR NewYear MG Rev. 48.3 has the new HUD (just tested it).
Neither the testing nor the unstable version of OR have it.
Remember not to update OR NewYear MG by clicking on the upper right link in the OR menu, because you return to the testing or unstable version.
OR NewYear MG can be updated only by downloading from the link which is in the posts in the OR NewYear MG thread.

#113 User is offline   lineman 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 413
  • Joined: 19-April 08
  • Gender:Male
  • Location:Arizona
  • Simulator:Open Rails Train Simulator
  • Country:

Posted 07 January 2020 - 02:38 PM

CTRL F5 works great. I can't thank enough for the work done in this area.

#114 User is offline   rickloader 

  • Conductor
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 254
  • Joined: 05-February 13
  • Gender:Male
  • Location:Southampton uk
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 08 January 2020 - 01:15 AM

Thanks. Yes I have the ctrl F5 working now in the latest MG version.
It makes steam loco driving with the manual fireman much more controllable and fun.
rick

#115 User is offline   mbm_OR 

  • Fireman
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 203
  • Joined: 03-July 15
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 11 January 2020 - 10:27 AM

Hi All,

New improvements:
  • Dynamic brake info.(Thanks to Carlo)
  • Auto-size window more accuracy.
  • Fixed a bug when Window font size (DPI settings), was different from 100%.

I would like to remember that when you click on the Time value label, the information displayed, switch from normal font to bold font.

Attached is the new beta code aligned with the OR x1.3.1-113 Testing version.
25/01/2020. New code here.

Regards,
Mauricio.

#116 User is offline   scottb613 

  • Superintendant
  • Group: Status: First Class
  • Posts: 1,929
  • Joined: 06-July 09
  • Gender:Male
  • Location:"Upstate" New York
  • Simulator:ORTS
  • Country:

Posted 14 January 2020 - 04:14 AM

Hi Mauricio,

Thanks for your continued efforts on this fantastic bit of kit...

If you're still interested - two requests - trivial - but would make it nicer...

ORTS remembers your window positions - the new HUD seems to remember the position but not which HUD (compact of full) - so on each start we need to select desired HUD and position it accordingly... Would it be relatively easy to remember this so no movement or HUD selection required on start up ? Perhaps I'm not your typical user - as a modeler - I load my models thousands of time during the development process for testing - any repetitive task I can eliminate from the process - just makes my life that much better....

For the Steam Locomotives - since we moved the notification for "Grate Limit Exceeded" to your HUD - - - can we eliminate the old banner notification from across the bottom of the screen - as it's redundant ? Turning off "Control Confirmations" has no effect on this notification...

:sign_thanks:

Regards,
Scott

#117 User is offline   steamer_ctn 

  • Open Rails Developer
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 1,269
  • Joined: 24-June 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 14 January 2020 - 03:51 PM

View Postscottb613, on 14 January 2020 - 04:14 AM, said:

For the Steam Locomotives - since we moved the notification for "Grate Limit Exceeded" to your HUD - - - can we eliminate the old banner notification from across the bottom of the screen - as it's redundant ? Turning off "Control Confirmations" has no effect on this notification...

My preference would be to leave this in place for the time being as it acts as indication for an event that does not have a visual indication in OR.

Whilst it is in the "new" HuD, it doesn't exist in the top level of the "old" HuD.

So maybe we need to work out whether we are maintaining two HuDs, or removing the old HuD.

#118 User is offline   R H Steele 

  • Vice President
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: ET Admin
  • Posts: 2,504
  • Joined: 14-March 13
  • Gender:Male
  • Location:known universe
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 14 January 2020 - 06:36 PM

View Poststeamer_ctn, on 14 January 2020 - 03:51 PM, said:

So maybe we need to work out whether we are maintaining two HuDs, or removing the old HuD.

I am seriously against removing the old HUD -- I use it all the time for the detail of information it provides...the new HUD is a game HUD...not a detailed source of information.


#119 User is offline   mbm_OR 

  • Fireman
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 203
  • Joined: 03-July 15
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 25 January 2020 - 02:36 AM

View Postscottb613, on 14 January 2020 - 04:14 AM, said:

Would it be relatively easy to remember this so no movement or HUD selection required on start up ?

You can use the save and resume game options.

New improvements:
  • The save and resume game options are working now.
  • Dynamic brake setup indication improved.
  • MultiPlayer Info has now a dedicated window.

Attached is the new beta code aligned with the OR x1.3.1-120 Testing version.
Attached File  F5-TDW-X131-120-20200125.zip (2.6MB)
Number of downloads: 97

Regards,
Mauricio

  • 12 Pages +
  • « First
  • 10
  • 11
  • 12
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users