Elvas Tower: Soundproblems - Elvas Tower

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Soundproblems Alerter & Speedcontrolled stream Rate Topic: -----

#11 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 6,027
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 13 February 2017 - 08:49 AM

I have the intention to generate a test version on the issue of the 0.5 attenuation factor.
I foresee a parameter to be inserted in the Audio Option page (with 0.5 as default value), plus a parameter that can be defined trainset by trainset within the .eng files (for cab and passenger views if available) and within the carriages (for passenger views if available).

#12 User is offline   Stijn D.C. 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 478
  • Joined: 20-August 16
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 13 February 2017 - 11:39 AM

With option to for set this feature on, or off (MSTS mod)?

Greetz,

Stijn

#13 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 6,027
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 13 February 2017 - 11:53 AM

What do you mean by option off?

#14 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 6,027
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 13 February 2017 - 12:18 PM

Here are the .exe and .dll files to be replaced in x.3794 to get the feature operating.
Within the Audio Options there is a box called "% external sound attenuation" that is defaulted to 50. It can get any value between 0 and 100, with steps of 5. 0 means that nothing of external sounds is heard internally, and 100 that the external sounds are played without being attenuated. Moreover a new parameter, called ORTSExternalSoundAttenuationPercent ORTSExternalSoundPassedThroughPercent is available, again variable from 0 to 100. It can be inserted in the Wagon section of any .eng or .wag file, and it overrides the value present in the Audio Options box.

20/2/2017: Attachment removed because feature uploaded in x.3801

#15 User is offline   Stijn D.C. 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 478
  • Joined: 20-August 16
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 13 February 2017 - 02:21 PM

Carlo,,

Ignore last message, i have download the .zip for betatest, and i see now in practice how you have do it.


i test this tonight ;-)

greetz,

Stijn

#16 User is offline   Stijn D.C. 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 478
  • Joined: 20-August 16
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 16 February 2017 - 09:55 AM

Hello,

After testing witout and with Engfilecommand, it is ok for me.

But incase the memoryproblem that i have with testversion and on my 8GB & 16GB 64bit machines, i makeover the test again, of the mod is implated in the betaversions (X....)

Greetz,

Stijn

Thanks for do this mod! :sign_thanks:

#17 User is offline   Csantucci 

  • Member, Board of Directors
  • Group: Status: Elite Member
  • Posts: 6,027
  • Joined: 31-December 11
  • Gender:Male
  • Country:

Posted 20 February 2017 - 01:02 AM

Implemented in x.3801.

#18 User is online   Icik 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 305
  • Joined: 19-April 15
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 22 February 2017 - 08:00 AM

Is not working! When I set another value then 100, I hear nothing.
Pls check this.

#19 User is offline   Stijn D.C. 

  • Conductor
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 478
  • Joined: 20-August 16
  • Gender:Male
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 22 February 2017 - 11:17 AM

In the testversion it was working, but now i have problem too with the sound of the crossing.sms

in the crossing.sms cabcam as placed as active, outside i hear the crossingbell, but inside not, and indeed

with 05-tot 100 bring not change, Maybe a little deatail with implateting from testversion to betaversions?

Greetz,

Stijn

#20 User is online   railguy 

  • Engineer
  • Group: Status: Active Member
  • Posts: 500
  • Joined: 10-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Kansas
  • Simulator:Open Rails
  • Country:

Posted 22 February 2017 - 11:19 AM

I just tried this out. Fantastic! I set the parameter at 15% for a relatively quiet cab ES-44 and it worked perfectly for me. Thank you to the OR team for this enhancement.

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users